Record editie Appelflappen tocht

Het stof is weer neergedaald op sportpark de Lemelvelden in Hapert. Zonder twijfel was dit vandaag het hart van MTB’end Nederland.

 

Als koeien die voor het eerst weer naar buiten mochten gingen op zondag 24 oktober ruim 1.600 mountainbikers van start voor de Appelflappentocht. Met een ‘fast lane’ voor de online inschrijvers, een scan & go voor de NTFU leden en een normale inschrijving bij onze trouwe vrijwilligers was deze Corona editie perfect georganiseerd. Een muziekje bij de inschrijving maakte het sfeertje compleet.

 

Na een paar natte dagen en een storm was de route helemaal vrijgemaakt van takken en omgevallen bomen en de zon had de laatste dagen haar werk gedaan. Met een venijn in de staart van de route kwamen de deelnemers moe maar voldaan over de streep waar ze een appelflap ’to go’ in de hand kregen. Een drankje in de buitenlucht met het zonnetje aan de hemel was dik verdiend! Ondertussen zitten de deelnemers van vandaag nu waarschijnlijk met de beentjes omhoog en pijn in “de poten”.

 

De vrijwilligers van het Snelle-wiel Bestronics hebben hun weekend opgeofferd om jullie een mooie dag te geven. Dit lijkt ons wel goed gelukt.

 

Wat rest is een herinnering. En hopelijk is deze zo goed dat we je volgend jaar weer terugzien.

 

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de dag? Check de foto’s