Nieuwelingen en junioren sluiten het wegseizoen af

Deze week was er de jaarlijkse afsluiting van het wegseizoen. Deze keer via Teams, op een digitale manier dus! Bijna alle 19 renners en rensters, plus 4 stafleden sloten aan, en het was aldus een gezellige avond! Wel moesten de renners zelf voor ballonnen en chips zorgen, maar dat was even niet anders.
Maar er was ook tijd voor een serieus deel. We liepen het seizoen nog eens over, met de ups en downs van Covid natuurlijk, en vroegen de renners naar hun positieve ervaringen en naar de dingen die we volgend jaar wellicht nog beter kunnen doen. Zo kunnen we de opleiding volgend jaar nog weer verbeteren en aanscherpen. Daarna was er tijd voor een maffe quiz met flauwe grappen en gigantische prijzen, waarbij het de bedoeling was dat het is chaos zou eindigen. En dat lukte zeer goed!!

Ook was er een formeel deel waar we afscheid namen van 5 renners die naar de beloften gaan: Ruben Velter, Robin van Poppel, Keigo Sweens, Jens van Korven en Kinley Bijl. Er waren wat mooie woorden voor elke renner door de hoofdtrainer en een ploegleider, en de renners kregen een officieel getuigschrift (voor het afronden van de nieuwelingen/junioren opleiding).
Daarna konden we ook meteen 5 renners welkom heten die vanaf de jeugd overkomen, of die van buiten de club komen.
We sloten af met de agenda voor de komende paar maanden. Als Covid een beetje meewerkt beginnen volgende week de cross trainingen weer onder de leiding van trainers Hessel en Gijs. Bovendien kunnen de renners dan op woensdag aansluiten bij de MTB training, en op donderdag bij de openbare wegtraining op de baan van SWB.

In November

starten we dan weer met de individuele gesprekken waar we de voortgang bespreken van het Persoonlijke Ontwikkelings Plan (POP) van elke renner. Ondertussen zijn ook de SWB trainingsschema’s weer beschikbaar om de renners in de verschillende disciplines de winter door te helpen.
Eerder dit jaar kregen alle renners het KNWU boekje ‘Talentontwikkeling doe je samen’. In november organiseren we een Kahoot quiz om te kijken of iedereen dat een beetje heeft gelezen! En dan is het zo alweer December en beginnen de wegrenners weer aan de wekelijkse lange duurtrainingen en organiseren we de renners/ouder info avond. De crossers moeten intussen in topvorm raken. Hopelijk voor hun blijven er wel wedstrijden op de agenda staan.

Maar nu eerst even stoom afblazen van een kort maar zeer intens wegseizoen!