Mountainbike Kamp 2023 “TRAINWRECK”

Na een goede voorbereiding zijn we afgelopen weekend neergestreken in Plombières (B). Het basekamp “Molen van Medael” werd getipt door Rob Meeuwessen als ideale uitvalbasis voor een trainingskamp met onze Mountainbikers. Rob moest zich helaas afmelden voor het kamp maar is nog met Bram Schmitz de omgeving gaan verkennen en heeft vervolgens alle routes op GPX uitgetekend. Rob en Bram kennende zouden de routes sowieso spectaculair zijn, en dat hebben we geweten. Met Bram, en een bak regen aan onze zijde gingen we op avontuur. De weersomstandigheden waren bar en boos waardoor sommige trails letterlijk en figuurlijk waren veranderd in watervallen. Het kwam met bakken uit de hemel maar gelukkig hield iedereen de moed erin.


Na vrijdag met een selecte groep de eerste trails te hebben gereden en Bram met 2 platte tubes (en een lege telefoon) 15km naar basekamp terug moest fietsen en Ron Mourik met een kapotte camper kwam te staan was de toon gezet.


Na een gezellige vrijdagavond met heerlijke huisgemaakt spaghetti door William Jacobs vertrokken we zaterdagochtend vol goede moed met de complete groep (in de stromende regen) opnieuw naar de Belgische bossen. De skills die aangeleerd zijn op ons eigen parkoers in Hapert kwamen goed van pas want de regen en modder hadden de toch al spectaculaire trails nog een stuk technischer gemaakt. Steile afdalingen, gladde wortels, stenen, opspattende modder enz enz… maakte het allemaal nog heroïscher dan het al was. Met behoorlijk wat niveau verschil in zowel de Mountainbikers (NWL t/m Elite) als de begeleiders (oud Prof tot bejaarde Amateur) had Bram het goed onder controle en was er voor iedereen meer dan genoeg uitdaging. Ook de terugweg naar basekamp was op zijn allermist spectaculair te noemen. Met 25 Mountainbikers vlogen we over de modderige zandpaden naar beneden om zo snel mogelijk ons met een hoge drukreiniger schoon te laten spuiten. Na deze koude douche stond Ron klaar met een warme chocolademelk en konden de Mountainbikers warm gaan douchen. Ze waande zich als echte profs want tijdens hun welverdiende douche werden de fietsen schoon gespoten en gestald in onze fietsenkelder door Twan van der Aa. Het huis hing ondertussen vol met drogende fietskleding en douches zagen er ongeveer hetzelfde uit als de modderige trails. Ron had zich ondertussen uitgeleefd in de keuken waarna iedereen weer kon aanschuiven voor een heerlijke avondmaaltijd. De Mountainbikers ruimde na het eten netjes hun bordje op. Na de koffie met appelgebak was het weer tijd voor 30 seconds”” wat wederom voor een gezellige avond zorgde.


Zondagochtend ging voor verschillende van ons al vroeg de wekker om F1 te kijken. Gerard van Dijk en de overige begeleiders zorgden ervoor dat ondertussen het ontbijt werd klaar gezet. Nadat iedereen wakker was werd er ontbeten en konden ze zich opmaken voor een nieuwe trip richting de Duitse bossen. Sommigen op de fiets, andere gingen door de kou/regen met de bus/auto naar de plaats van de training. Na de training gingen de begeleiders met de auto snel terug naar basekamp om de Mountainbikers te ontvangen met een kom vers gemaakte groentesoep door Gerard en William. Niels van de Sande zorgde er ondertussen voor dat de fietsen van de terugkomende Mountainbikers weer schoon mee naar huis konden. Na gedoucht te hebben en alle natte spullen ingepakt waren vertrokken de eerste Mountainbikers langzaam weer naar huis. Het huis werd van slagveld terug gebracht naar enigszins acceptabel (met dank aan Cora van der Aa die nog haar steentje heeft bijgedragen).


Ondanks het weer hebben we (en in het speciaal Bram) ons niet uit het veld laten slaan en kunnen we terugkijken op een geslaagd heroïsch Kamp.


Bij deze bedanken we SW-B, de Sponsors en iedereen die iets voor dit kamp betekent heeft voor hun inzet!


Gr. Bram, Ron, Twan, William, Gerard en Niels.