Maak kennis met ons nieuwe bestuur

Tijdens een ingelaste Bijzondere Algemene Leden Vergadering op 18 december zijn vier nieuwe bestuursleden toegetreden tot het hoofdbestuur van Snelle Wiel – Bestronics.


Al geruime tijd had het zittende bestuur te maken met een onderbezetting, iets waar menig sportvereniging mee te kampen heeft. De groei en ontwikkeling van de vereniging vraagt echter om een voltallig bestuur met een brede vertegenwoordiging uit de vereniging.
Het huidige bestuur, bestaande uit Hans Bogaars, Regina Cornelis, Wilfred Klappe en Jürgen van de Sande, krijgt op deze manier een enorme impuls.


Met Ad Rijkers, Bart Faes, Erwin Rijkers en Jurgen van Limpt wordt er ruim 140 jaar aan Snelle Wiel historie toegevoegd aan het bestuur. Alle bestuursleden hebben een verleden als renner bij de vereniging en zijn later op verschillende manieren actief geworden als vrijwilliger bij de vereniging of de wielersport in het algemeen.


Ad Rijkers neemt de functie van Algemene Zaken op zich. Daaronder valt onder andere het beheer van de accommodatie en hij zal het bestuurlijk aanspreekpunt voor de evenementen zijn. Bart Faes is het bestuurslid voor de jeugdafdelingen en Erwin Rijkers, die eerder in de periode 2001-2004 ook al bestuurslid was, is het bestuurlijke aanspreekpunt voor de seniorenafdelingen.
Tenslotte is Jurgen van Limpt de nieuwe voorzitter van de vereniging. Hij was eerder in de periode 2002-2017 bestuurslid, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter.


Het bestuur wordt ondersteund door een Sport Technische Commissie (STC) die bestaat uit 3 oud renners van de vereniging, Bart Damen, Ton Lauwers en Theo Eltink.

De focus van het nieuwe bestuur ligt samen met de STC op de korte termijn bij het opstellen van een Sportief Plan voor de vereniging voor de periode 2025-2030. Daaraan gekoppeld zal ook een Organisatorisch Plan worden opgesteld. Onder andere de structuur van de vereniging wordt tegen het licht gehouden om ervoor te zorgen dat de vereniging klaar is voor de toekomst.


Al bij al een zeer positieve ontwikkeling dus voor de leden van Snelle Wiel Bestronics die daarmee vol goede moed het wielerseizoen 2024 aan kunnen vangen.


Foto:
Zittend van L naar R: Jurgen van Limpt, Wilfred Klappe en Regina Cornelis
Staand van L naar R: Hans Bogaars, Ad Rijkers, Jurgen van de Sande, Erwin Rijkers en Bart Faes.