GP Snelle Wiel Bestronics komt er weer aan!

Op zondag 21 april 2024 organiseert TWC Het Snelle Wiel wederom de GP Snelle Wiel Bestronics. Dit is een unieke KNWU-mountainbikewedstrijd voor 14-18 jarige dames en heren die vallen onder de licentie klassen: nieuwelingen en junioren. De wedstrijd bestaat uit twee componenten namelijk: een XCO-tijdrit op Fractury Dak van Netersel én een XCO- wedstrijd op het club parcours van Snelle Wiel Bestronics in Hapert. Beide onderdelen worden op dezelfde dag verreden en de twee resultaten leiden samen tot één einduitslag. Hierdoor is onze mtb route Netersel die dag uitsluitend beschikbaar voor deelnemers aan deze wedstrijd.


Op het terrein van wielervereniging het Snelle Wiel Bestronics is een mooi, spannend en uitdagend parcours uitgezet. De KNWU-jury beoordeelde het parcours zeer lovend vanwege het bovengemiddelde aantal technische obstakels. Het parcours zal ongeveer 4 km lang zijn met een wedstrijdduur van 60 minuten. Zo worden de rijders niet alleen op technisch gebied maar ook op uithoudingsvermogen flink op de proef gesteld.


De tijdrit wordt gehouden op het vernieuwde heuvelachtige parcours Fractury Dak van Netersel. Van de gebruikelijke 5 km route wordt ongeveer 3,5 km van het zwaarste gedeelte geselecteerd. Deze bestaat voornamelijk uit: extreem steile passages omhoog en omlaag afgewisseld met veel korte draaien. Verder zijn er pittige obstakels in opgenomen zoals: Rock Gardens, North Shore, Drops, Wortels en Switch Backs. Onlangs is het parcours Fractury Dak van Netersel nog uitgebreid in zowel lengte alsmede technische obstakels en beoordeeld als meest technische mtb-route van Nederland.


Voorlopige tijdschema van de dag ziet er als volgt uit:


Locatie: Dak van Netersel
8.30 uur Inschrijving + ophalen startnummer nieuwelingen & junioren
9.00 uur Start parcours verkenning nieuwelingen &  junioren
10.00 uur Start tijdrit: Nieuwelingen (m), Nieuwelingen (v), Junioren (v), Junioren (m)
12.00 uur Finish XC-tijdrit


Locatie: Snelle Wiel Hapert
13.00 uur Start XCO-wedstrijd Nieuwelingen (m)
13.02 uur Start XCO-wedstrijd Nieuwelingen (v), en Junioren (v)
14.30 uur Start XCO-wedstrijd Junioren (m)