Geen Appelflappentocht 2020 i.v.m. corona.

Na veel wikken en wegen heeft de organisatie van de Appelflappentocht in overleg met het bestuur van Snelle Wiel Bestronics besloten om de Appelflappentocht 2020 niet door te laten gaan als gevolg van Corona.

De belangrijkste reden is onze zorg voor de gezondheid van onze vrijwilligers en deelnemers. Ondanks het feit dat sportevenementen zijn vrijgesteld van de 1,5m richtlijn willen we voorkomen dat we bijdragen aan de verspreiding van het virus.
Daarbij komt dat er  deel van onze vrijwilligers behoort tot de risicoklasse en we willen hen niet in een situatie brengen waarbij zij het risico op besmetting lopen. We willen koste wat kost voorkomen dat ons evenement achteraf een besmettingshaard voor nieuwe besmettingen blijkt te zijn.

Daarnaast streeft de organisatie elk jaar een hoogwaardig evenement na, het motto is dan ook ‘we doen het goed of we doen het niet’. Naast de geldende richtlijnen vanuit de Rijksoverheid zijn er vanuit de NTFU richtlijnen aangereikt. We zijn van mening dat we, als het door zou gaan, deze richtlijnen dan ook strikt moeten volgen.

Het volledig volgen van deze richtlijnen, welke wij begrijpen en steunen, betekent een enorme extra inspanning en stelt de organisatie voor enkele flinke uitdagingen.

Voor ons genoeg argumenten voor het besluit, al beseffen wij ons dat er mensen teleurgesteld zullen zijn. We gaan er in 2021 gewoon een nog mooier evenement van maken!