Accommodatie Snelle Wiel - Bestronics

Snelle Wiel – Bestronics heeft een eigen accommodatie op sportpark de Lemelvelden die van alle gemakken is voorzien: een clubhuis, wegparcours, Mountainbike- / veld parcours en pump track.

Clubhuis

Ons clubhuis is een multifunctioneel gebouw dat uiteenlopende faciliteiten biedt voor zowel onze leden als het bedrijfsleven, zusterverenigingen en gemeenten.


De bovenverdieping van het clubhuis is een ruime sfeervol ingerichte ontmoetingsruimte inclusief open haard, groot presentatiescherm, audio installatie inclusief microfoon en WiFi. Deze ruimte is uitermate geschikt voor het geven van presentaties en wordt regelmatig gebruikt door het bedrijfsleven. Daarnaast vind je er een bar met achterliggende keuken, veelal gebruikt om na de trainingen of wedstrijden nog wat te drinken, en een bestuurskamer.


De benedenverdieping heeft naast een toiletgroep ook een heren- en dameskleedkamer met douches, opslagruimte en een ruim technieklokaal. Deze ruimte wordt gebruikt om materialen te onderhouden en technieklessen te verzorgen voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.

Wegparcours

Wij zijn als club erg trots op ons geasfalteerde wegparcours van bijna 1400 meter. Bij de aanleg van dit parcours is rekening gehouden met verschillende factoren die ervoor zorgen dat er een optimaal, veilig trainingsparcours ontstaat.


De wielerbaan is overal 4,5 meter breed en de aankomstlijn en enkele bochten zelfs 5 meter. Door de verbindingsstukken en de bypass kan er variëteit in de route worden aangebracht. Ook de klim in het parcours kan desgewenst in de route worden opgenomen. De bochten zijn zo ontworpen dat er op volle snelheid doorheen gereden kan worden.


Om te zorgen dat er ook in de avonduren gefietst kan worden is het parcours verlicht door 10 lichtmasten.


Doordat gemotoriseerde sporten streng verboden zijn op deze baan, wordt vervuiling met rubber en olie (en daarmee onnodige valpartijen) voorkomen.

Veldrit- en Mountainbike parcours

Naast het wegparcours bevat het complex van Snelle Wiel – Bestronics ook een uitdagend parcours voor veldrijders en mountainbikers. De trap van 16 treden, het wasbord, de zandbak, de bos kuil, de onverharde klim en de rock garden zijn ‘eye catchers’ van het parcours.


De eerste meters van de befaamde Appelflappentocht, de MTB toertocht, gaan jaarlijks over dit parcours. In 2015 is op deze locatie het NK Veldrijden verreden en in september 2023 wordt op deze locatie het NK Mountainbiken voor de jeugd georganiseerd.


Ook het onverharde parcours is verlicht door 10 lichtmasten en kan dus ook in de avonden worden gebruikt voor trainingen.

Pump Track

Een onverhard pump track is ook onderdeel van het Snelle Wiel – Bestronics complex. Dit parcours kan worden gebruikt door mountainbikers maar ook door beoefenaars van de BMX sport.

Reserveren

Wil je als vereniging of bedrijf gebruik maken van ons clubhuis of parcours? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Snelle Wiel – Bestronics bekijkt vervolgens of de accommodatie beschikbaar is op de gevraagde dag en het tijdstip.


Reserveringsformulier

    Wat wil je reserveren?