Vertrouwenspersonen bij het Snelle Wiel

We hechten als club ontzettend veel waarde aan het welzijn van onze leden. Iedereen moet zich prettig en met name veilig voelen in de tijd dat ze binnen onze vereniging actief zijn.


We hebben bij het Snelle Wiel daarom twee vertrouwenspersonen die voor iedereen klaar staan. Je kunt bij hen terecht als je iets wil aankaarten wat je liever niet met een trainer, ploegleider of bestuurslid bespreekt. Voorbeelden van zulke situaties kunnen zijn: pesten, discriminatie, agressie, seksueel ongewenst gedrag etc. De vertrouwenspersonen bieden je een luisterend oor en zoeken samen met jou een gepaste oplossing voor de situatie. Hierbij kunnen ze contact leggen met verschillende afdelingen binnen en buiten onze vereniging (denk KNWU, NOC*NSF en hulpverleningsdiensten). Belangrijk om daarbij te weten is dat er altijd naar jouw wens geluisterd wordt. Voel je je prettig bij het ondernemen van vervolgstappen, zal de vertrouwenspersoon dat altijd respecteren.


Op het moment dat er contact wordt gezocht met een vertrouwenspersoon krijgen wij als club daar een anonieme melding van. Dit is belangrijk, omdat we dan als vereniging zo goed mogelijk op de hoogte kunnen zijn van wat er binnen de club speelt, tijdig anticiperen als dat nodig is en zorgen dat soortgelijke situaties in de toekomst worden voorkomen.


De vertrouwenspersonen binnen onze club zijn:

Marleen Vissers

Samenwonend in Eersel en moeder van twee lieve kinderen. In mijn werk als psycholoog werk ik voornamelijk met kinderen en jeugd. Deze achtergrond geeft me veel bagage voor de eventuele vraagstukken die een VCP op ziet af ziet komen.


Je kunt me bereiken via VCPMarleen@hetsnellewiel.nl of 06-52311858.

Joost van Deursen

Ik ben Joost van Deursen. Sinds 1982 gelukkig getrouwd met Caroline en vader van 2 kinderen Myrthe en Max. Bij Snelle Wiel-Bestronics ben ik soigneur en daarnaast ook voorzitter van Stichting Wielerparcours de Lemelvelden.


In het dagelijks leven ben ik bijna 40 jaar ambulanceverpleegkundige bij de GGD Eindhoven en daarnaast sportzorgmasseur geweest waarvan de laatste jaren bij TopSupport te Eindhoven. Ik sta nog heel actief in het leven en vervul naast de taken bij Snelle Wiel-Bestronics functies zoals o.a. sportverzorger bij RKSV Nuenen, instructeur reanimatie en AED en voorzitter van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) Afdeling Brabant Oost. Een hele brede basis dus voor de functie van VCP.


Je kunt me bereiken via VCPJoost@hetsnellewiel.nl of 06-55926423.