Mountainbike-wedstrijd Snelle Wiel-Bestronics

Op zaterdag 9 juli 2022 organiseert tourwielerclub het Snelle Wiel- Bestronics in het Noord-Brabantse Hapert, voor de tweede keer een landelijke mountainbikewedstrijd voor jeugd van 8-14 jaar. Het gaat om een wedstrijd die binnen de Landelijke Jeugd Competitie (LJC) valt. We bieden hiermee de MTB-jeugd de mogelijkheid om, op technisch terrein van wielervereniging het Snelle Wiel Bestronics, de uitdaging aan te gaan met de rest van Nederland. Meer algemene informatie over de LJC kun je vinden op de website van de KNWU.

 

Parcours categorie 1-7

Op het terrein van wielervereniging het Snelle Wiel-Bestronics terrein is een mooi, spannend en uitdagend parcours uitgezet voor de wedstrijden van de verschillende categorieën. Bij aanvang van de wedstrijddag is het parcours voor categorie 1 en 2 uitgezet. Na deze wedstrijden zal er een aanpassing worden gedaan voor categorie 3 en 4. Categorie 5, 6 en 7 zullen in de middag strijden op een nog meer uitdagend en technisch parcours.

 

 

Uitbreiding Parcours

Vorig jaar hebben de renners al mogen kennismaken met het bovengemiddelde technische niveau in Hapert. De KNWU-jury sprak hier lovend over, omdat op deze wijze de aansluiting met het vervolg op de LJC voor 14+ rijders, namelijk de ‘3-nations’, verbeterd wordt. Derhalve hebben de parcoursbouwers niet stil gezeten en is het parcours verder uitgebreid met aanvullende uitdagende obstakels. Uiteraard zijn er ook chicken-runs aangelegd voor degenen die bepaalde obstakels nog te uitdagend vinden. Dit zijn zijwegen die enkele seconden langer duren dan het te nemen obstakel, maar minder moeilijk zijn. Op deze wijze kunnen alle jeugdige rijders op hun eigen niveau deelnemen aan deze MTB-wedstrijd.

 

KNWU-app veiligheid MTB-wedstrijd

In het kader van ‘vergroting van veiligheid bij wedstrijdstrijden’ start de KNWU dit jaar met een pilot ahv een informatieve app over de georganiseerde wedstrijd(en). Het MTB-parcours van het Snelle Wiel Bestronics is geselecteerd om hieraan aan deel te nemen. Streven is om in juni 2022 een app beschikbaar te stellen, waarin naast het parcours ook alle uitdagende obstakels nader belicht worden. Zodra deze gereed is, wordt dit via de digitale media kenbaar gemaakt. Tot die tijd kan ter voorbereiding op komende LJC-wedstrijd alvast een promofilmpje van LJC 2021 bekeken worden, die te vinden is op deze website.

 

Buitenlandse deelnemers

Jeugdige renners vanuit België mogen deelnemen mits er nog plek is na de sluitingsdatum van de inschrijving. Op volgorde van binnenkomst per mail vooraf wordt dan bijgeschreven. Geadviseerd wordt dan ook om zo spoedig mogelijk een mail te sturen naar ljc.hapert@gmail.com met daarin de info: naam van de deelnemer en categorie waar hij/zij in rijdt. De deelnamekosten worden op de dag zelf bij de inschrijftafel betaald en zijn €10 per deelnemer met eventuele huur van transponder voor de tijdsmeting.

 

Programma

Hieronder volgt het LJC-programma met tijdschema. Deze is opgesteld door de KNWU-Commissie Off Road en kan mogelijk enigszins afwijken door onvoorziene omstandigheden. Onderstaande tijden zullen ook te vinden zijn via de website van de KNWU.

 

Categorie 1 t/m 4:

* 9.30   – 10.15 uur parcours verkennen voor categorie 1 t/m 4.

* 10.30 – 10.45 uur wedstrijd categorie 1

* 11.00 – 10.30 uur wedstrijd categorie 2

* 11.30 – 12.00 uur wedstrijd categorie 3

* 12.05 – 12.35 uur wedstrijd categorie 4

 

Pauze & prijsuitreiking categorie 1 t/m 4

* 12.45-13.30 uur

 

Categorie 5 t/m 7:

* 12.40 – 13.15 uur parcours verkennen voor categorie 5 t/m 7

* 13.30 – 14.05 uur wedstrijd categorie 5

* 14.15 – 15.00 uur wedstrijd categorie 6

* 15.15 – 16.10 uur wedstrijd categorie 7

 

* 16.30 – 17.00 uur prijsuitreiking categorie 5 t/m 7 en einde wedstrijddag

 

Praktische info

 De horeca en terras van het Snelle Wiel zijn open gesteld waar eten en drinken verkrijgbaar zijn. Aan de voorzijde van het clubgebouw is een toilet voor minder validen aanwezig. Op het terrein van het Snelle Wiel zijn honden aangelijnd toegestaan. Uiteraard dient eventuele behoefte van de hond opgeruimd te worden. Voor de rokende bezoekers het dringende verzoek om buiten het terrein van het Snelle Wiel en bij voorkeur uit het zicht van onze jeugd te roken. Dit in het kader van stimulering van een rookvrije generatie.

Voor informatie bereikbaarheid en startende LJC-deelnemers verwijzen we naar de informatie hieronder. Voor aanvullende informatie of vragen kan er contact opgenomen worden via het mailadres ljc.hapert@gmail.com. We streven ernaar om dringende zaken zo spoedig mogelijk af te handelen. De gehele organisatie draait op vrijwilligerswerk en vragen dan ook om uw begrip mocht u niet binnen enkele dagen respons hebben. Namens de LJC-werkgroep hopen we op een sportief evenement. Hartelijk dank en graag tot zaterdag 9 juli 2021 in Noord-Brabant!

 

Bereikbaarheid

Tour Wieler Club Snelle Wiel Bestronics

Burgemeester van Woenseldreef 37

5527 JN Hapert

 

Route vanaf A67:

Neem de afslag Hapert en sla rechtsaf. Ga aan het einde van de weg, bij de verkeerslichten, linksaf de provinciale weg op. Sla bij de volgende verkeerslichten rechtsaf het industrieterrein op. Neem de 1e weg links (doorgaande weg). De weg draait naar rechts. Neem de 1e weg links (Lemelvelden). Deze weg draait naar rechts en is overgegaan in de Burgemeester van Woenseldreef. Na 500 m ziet u aan de linkerkant de afslag naar het sportcomplex en de parkeerplaats van Het Snelle Wiel.

 

Route vanaf A58:

Neem de afslag Hilvarenbeek en sla rechtsaf de N269 op. Neem bij de rotonde Hilvarenbeek de 2e afslag en rijd verder rechtdoor. Neem bij de volgende 5 rotondes ook steeds de 2e afslag en rijd verder rechtdoor. Neem de 3e afslag op de volgende rotonde (met het kunstwerk van het konijn) en volg de rondweg. Neem daarna de bij de 1e en 2e rotonde de 2 afslag en rijd rechtdoor. Bij de volgende rotonde neem je de 3e afslag richting Bladel. Volg de weg verder steeds rechtdoor. Neem bij het 4e verkeerslicht de afslag naar rechts (Hapert) en volg hier de provinciale weg door het dorp. Neem voorbij de kerk de 1e afslag naar links en rijd de Burgemeester van Woenseldreef op. Onder het tunneltje door (let op de maximale hoogte van het tunneltje) volg je de weg naar links. Na 500 m ziet u aan de linkerkant de afslag naar het sportcomplex en de parkeerplaats van Het Snelle Wiel. Volg bij het sportcomplex en de route voor het parkeren, de aanwijzingen van de vrijwilligers.

 

Er is géén ontheffing aangevraagd voor overnachting op ons parkeerterrein voor campers en caravans. Mochten deelnemers en/of hun begeleiders dit toch doen dan is dit op eigen risico.

Hieronder vindt u een suggestie voor dicht bijliggende campings:

* Minicamping Maya’s Hoefke (2,5 km)

* Minicamping de Ganzenhof (4,3 km)

* Minicamping De Karpermolen (4,3 km)

* Camping De Hooiberg (5,3 km)

* Eurocamping Vessem (5,4 km)

* Recreatiepark De Achterste Hoef (6,9 km)

 

Info voor startende LJC-deelnemers

Speciaal voor de eerste-keer-startende LJC-deelnemers een beknopte beschrijving wat er allemaal komt kijken om deel te kunnen nemen aan een LJC-wedstrijd.

 

Voorbereiding op de wedstrijd:

àVanaf zaterdag 23 april as geschiedt de inschrijving via het persoonlijke inlogaccount van het deelnemende kind bij mijn.knwu.nl. Via de wedstrijdkalender is op 9 juli 2022 de MTB-wedstrijd LJC Snelle Wiel Bestronics te vinden. Aan de rechterzijde kan op knop ‘deelnemen’ aangeklikt worden en vindt aansluitend de digitale betaling plaats. Kosten zijn €5 voor deelname en €0,25 aan de KNWU voor de overschrijving. De organisatie van de LJC zal in de daaropvolgende week de aangevraagde deelname beoordelen en in principe goedkeuren als er geen bijzonderheden zijn. De sluitdatum van deze wedstrijd is op maandag 4 juli in de ochtend. Nadien bijschrijven kan nog mits er plek is. De kosten zijn dan €10 en worden aan de inschrijftafel ter plaatse betaald. Via ljc.hapert@gmail.com kunt u nagaan of er nog plek is in de betreffende categorie.

 

àVoor deelname aan deze wedstrijd is het hebben van een werkende transponder voor tijdsmeting op de mountainbike noodzakelijk. Deze is via Mylabs te huren voor één, twee of vijf jaar. Voor het huren van een transponder enkel voor één wedstrijd, dan kan dit bij de KNWU. U dient de organiserende club tijdig te informeren hierover, zodat dit door de organisatie zsm er een transponder gereserveerd kan worden. Gelieve dit door te geven via: ljc.hapert@gmail.com.

 

 Op de wedstrijddag:

àBij aankomst van de wedstrijddag dient de wedstrijdrijder zich eerst te melden bij de inschrijftafel. Hier is ook altijd een KNWU-jurylid aanwezig. Bij de aanmelding dient het pasje van de wedstrijdlicentie getoond te worden. Bij deze inschrijftafel is inschrijven op de dag zelf mogelijk mits er nog plek is in de betreffende categorie. De inschrijving kost dan €10 per deelnemend kind. Er wordt dan ook eenmalig een stuurbord verstrekt die ahv tie-rips bevestigd dient te worden aan het stuur. Bij de inschrijftafel is ook de vooraf gereserveerde transponder, voor die dag, af te halen. Hiervoor wordt een borg gevraagd die u terugkrijgt zodra de transponder, direct na afloop van de wedstrijd, ingeleverd wordt bij de organisatie.

 

àNa inschrijving bij de inschrijftafel en voorafgaand het verkennen van het parcours, moet de mountainbike eerst beoordeeld wordt of deze technisch in orde is. Items die tijdens deze technische keuring nader beoordeeld worden, zijn te vinden in de KNWU-handleiding LJC 2022. Bij goedkeuring wordt een sticker op het stuurbord geplakt. Daarna mag het parcours verkend worden binnen de gestelde tijd volgens het programma.

 

à Ongeveer 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd worden alle deelnemers van de betreffende categorie verwacht aan de start. De deelnemers stellen zich aanvankelijk in een zogenaamde visgraat op waarna de KNWU-jury iedere deelnemer, op volgorde van het klassement, zal oproepen om zich definitief op te stellen. Hierbij dienen de aanwijzingen van de KNWU en organisatie opgevolgd te worden. Doorgaans wordt er vanuit de KNWU nog eventuele laatste mededelingen gedaan inzake het parcours en/of gewijzigde procedures. Daarna volgt er kort stilte alvorens het fluitsignaal voor de start afgaat voor de sportieve uitdaging! Succes en geniet ervan!