Unieke KNWU mountainbikewedstrijd

Op zondag 21 april 2024 organiseren we wederom de GP Snelle Wiel Bestronics. Een unieke KNWU-mountainbikewedstrijd voor 14-18 jarige dames en heren die vallen onder de licentie klassen: nieuwelingen en junioren. Deze wedstrijd bestaat uit twee componenten namelijk: een XCO-tijdrit op Fractury Dak van Netersel én een XCO- wedstrijd op het club parcours van Snelle Wiel Bestronics in Hapert. Beide onderdelen worden op dezelfde dag verreden en de twee resultaten leiden samen tot één einduitslag. Totaal klassement wordt opgemaakt gelijk aan afgelopen jaar namelijk op punten. Snelste tijd op de tijdrit krijgt 1 punt, tweede 2 punten etc. Eerste in de Xco wedstrijd krijgt 1 punt, tweede 2 punten etc. Diegene met de minste punten wint, bij gelijk aantal punten is de tijdrit tijd leidend. Maximaal 75 deelnemers per categorie. Onze mtb route Netersel is die dag uitsluitend beschikbaar voor deelnemers aan deze wedstrijd.

Tijdschema

Verkennen Netersel vanaf 9:00


Junioren M
tijdrit: 11:00
XCO:14:30


Nieuwelingen M
tijdrit: 10:00
XCO: 13:00


Junioren V
tijdrit: 10:45
XCO: 13:02


Nieuwelingen V
tijdrit: 10:45
XCO: 13:02

Parcours xco bij wielerclub Snelle Wiel (Burgemeester van Woenseldreef 37, 5527 JN Hapert)

Op het terrein van wielervereniging het Snelle Wiel Bestronics is een mooi, spannend en uitdagend parcours uitgezet. De KNWU-jury beoordeelde het parcours zeer lovend vanwege het bovengemiddelde aantal technische obstakels. Het parcours zal ongeveer 4 km lang zijn met een wedstrijdduur van 60 minuten. Zo worden de rijders niet alleen op technisch gebied maar ook op uithoudingsvermogen flink op de proef gesteld.

Parcours XC-tijdrit op Fractury Dak van Netersel (Heike, 5531 PR Netersel)

De tijdrit wordt gehouden op het vernieuwde heuvelachtige parcours Fractury Dak van Netersel. Van de gebruikelijke 5 km route wordt ongeveer 3,5 km van het zwaarste gedeelte geselecteerd. Deze bestaat voornamelijk uit: extreem steile passages omhoog en omlaag afgewisseld met veel korte draaien. Verder zijn er pittige obstakels in opgenomen zoals: Rock Gardens, North Shore, Drops, Wortels en Switch Backs. Onlangs is het parcours Fractury Dak van Netersel nog uitgebreid in zowel lengte alsmede technische obstakels en beoordeeld als meest technische mtb route van Nederland.

Het parcours is het hele jaar vrij toegankelijk, zodat er dus nú al verkend kan worden! De duur van de tijdrit zal ongeveer 14 minuten duren per renner en de rijders starten 1 minuut na elkaar. Er zal op regelmatigheidsklassement vanuit de KNWU gestart worden, waarbij de hoogst geklasseerde als eerste start.

Parcoursen

Inschrijving

Inschrijving is mogelijk via mijn KNWU-app.

Bereikbaarheid locatie – XCO bij Snelle Wiel

Adres: Tour Wieler Club Snelle Wiel Bestronics
Burgemeester van Woenseldreef 37
5527 JN Hapert


Route vanaf A67:
Neem de afslag Hapert en sla rechtsaf. Ga aan het einde van de weg, bij de verkeerslichten, linksaf de provinciale weg op. Sla bij de volgende verkeerslichten rechtsaf het industrieterrein op. Neem de 1 e weg links (doorgaande weg). De weg draait naar rechts. Neem de 1 e weg links (Lemelvelden). Deze weg draait naar rechts en is overgegaan in de Burgemeester van Woenseldreef. Na 500 m ziet u aan de linkerkant de afslag naar het sportcomplex en de parkeerplaats van Het Snelle Wiel.


Route vanaf A58:
Neem de afslag Hilvarenbeek en sla rechtsaf de N269 op. Neem bij de rotonde Hilvarenbeek de 2 e afslag en rijd verder rechtdoor. Neem bij de volgende 5 rotondes ook steeds de 2 e afslag en rijd verder rechtdoor. Neem de 3 e afslag op de volgende rotonde (met het kunstwerk van het konijn) en volg de rondweg. Neem daarna de bij de 1 e en 2 e rotonde de 2 afslag en rijd rechtdoor. Bij de volgende rotonde neem je de 3 e afslag richting Bladel. Volg de weg verder steeds rechtdoor. Neem bij het 4 e verkeerslicht de afslag naar rechts (Hapert) en volg hier de provinciale weg door het dorp. Neem voorbij de kerk de 1 e afslag naar links en rijd de Burgemeester van Woenseldreef op. Onder het tunneltje door (let op de maximale hoogte van het tunneltje) volg je de weg naar links. Na 500 m ziet u aan de linkerkant de afslag naar het sportcomplex en de parkeerplaats van Het Snelle Wiel. Volg bij het sportcomplex en de route voor het parkeren (optie 4), de aanwijzingen van de vrijwilligers.

Bereikbaarheid locatie - XC tijdrit Dak van Netersel

Adres Dak van Netersel: Heike te Netersel
Aanhouden De Muilen te Netersel en neem afslag Heike. Aan het einde van de asfaltweg ligt parcours Dak van Netersel.


Parkeren optie 1: Vanuit richting Bladel rijdend op De Muilen, linksaf Heike in. De weg Heike buigt naar links richting parcours Dak van Netersel. Voordat het afbuigt is, ligt rechtdoor een zandpad genaamd Castersedijk. Auto’s kunnen op dit zandpad enkel aan de rechtse kant geparkeerd worden. Dit zandpad is te krap en te zacht voor campers. Let op: Er is die dag eenrichtingsverkeer dus is het niet mogelijk om vanuit de andere kant, De molendijk Hulsel, dit zandpad in te rijden.


Parkeren optie 2: Vanuit richting Bladel rijdend op De Muilen. Aan de rechterkant ligt een parkeerweilandje. Dit wordt met bordjes aangegeven.

Praktische info – locatie XCO Snelle Wiel Bestronics

De horeca en terras van het Snelle Wiel zijn open gesteld waar eten en drinken verkrijgbaar zijn. Aan de voorzijde van het clubgebouw is een toilet voor minder validen aanwezig. Op het terrein van het Snelle Wiel zijn honden aangelijnd toegestaan. Uiteraard dient eventuele behoefte van de hond opgeruimd te worden. De uiteindelijke einduitslag en huldiging is op locatie van Snelle Wiel Bestronics.

Praktische info – locatie Dak van Netersel

Omdat het parcours Dak van Netersel in bosrijk gebied ligt, zijn er speciale plekken gereserveerd voor parkeren. Hier dient men zich aan te houden ivm de verstrekte vergunning. In verband met de vele single tracks, jonge aanplant rondom het parcours en aanwezige modelvliegtuigen, is het niet mogelijk om overal te staan en parkeren. Gelieve de afgezette delen te respecteren zowel voor de veiligheid van de rijders en vliegers alsmede de natuur. Om zwerfafval te voorkomen zijn op verschillende plekken afvalbakken aanwezig. Verder zijn er een toiletunit en plaszuil ter beschikking. Er is helaas geen horeca aanwezig.

Overnachten

Er is géén ontheffing aangevraagd voor overnachting op ons parkeerterrein voor campers en caravans. Mochten deelnemers en/of hun begeleiders dit toch doen dan is dit op eigen risico. Hieronder vindt u een suggestie voor dicht bijliggende campings:
* Minicamping Tureluur (om de hoek bij Dak van Netersel)
* Minicamping Maya’s Hoefke (2,5 km van Snelle Wiel)
* Minicamping de Ganzenhof (4,3 km van Snelle Wiel)
* Minicamping De Karpermolen (4,3 km van Snelle Wiel)
* Camping De Hooiberg (5,3 km van Snelle Wiel)
* Eurocamping Vessem (5,4 km van Snelle Wiel)
* Recreatiepark De Achterste Hoef (6,9 km van Snelle Wiel)

Contact organisatie Grote Prijs Snelle Wiel Bestronics

Voor aanvullende informatie of vragen kan er contact opgenomen worden via het mailadres: robmeeuwessen@gmail.com We streven ernaar om dringende zaken zo spoedig mogelijk af te handelen. De gehele organisatie van deze unieke Grote Prijs draait op de inzet van vrijwilligers. We vragen u derhalve om uw begrip mocht u niet binnen enkele dagen respons hebben.


Namens de Grote Prijs-werkgroep hopen we op een sportief evenement. Hartelijk dank en graag tot zondag 21 april 2024 in Noord-Brabant!