SW-Bestronics neemt deel in BHST Cycling team

Het ledenaantal in de categorie beloften en elite-renners neemt bij veel clubs, en helaas ook bij ons, af. Hierdoor zijn diverse verenigingen niet in staat om met volledig team deel te nemen aan klassiekers en etappewedstrijden gedurende het seizoen. Belofte renners gingen hierdoor hun heil vaak ergens anders zoeken wat de wielersport in de eigen regio niet ten goede kwam.

Samen met 3 andere collega-wielerverenigingen in het wielerdistrict Zuid-Oost hebben we de handen in één geslagen en gezamenlijk een wielerploeg opgericht voor beloften en elite-renners onder de naam BHST Cycling Team. Het mooie aan deze naam is dat deze phonetisch klinkt als BEST cycling team

We zijn in het najaar van 2020 met diverse verenigingen uit district Zuid-Oost om de tafel gaan zitten met betrekking tot de toekomst van tweedejaars junioren en de belofte renners die lid zijn van de diverse verenigingen in het district.

Om de belofte en elite-renners van de verenigingen toch een mooi programma te bieden en er voor te zorgen dat ze behouden blijven voor hun eigen vereniging, zijn uiteindelijk vier verenigingen uit het district een samenwerkingsverband aan gegaan. Een samenwerkingsverband zoals we dat ook al in diverse andere districten ziet.

Wij, R&TC Buitenlust (Helmond), Wielervereniging Schijndel (Schijndel) en TWC Pijnenburg (Tilburg) nemen via een stichting in 2021 met het BHST Cycling Team deel aan de clubcompetitie en diverse andere klassiekers en etappewedstrijden.

Wij als gerenommeerde verenigingen, die het opleiden van wielrenners vanaf de jeugd tot doel stellen, hebben op deze manier ons opleidingstraject toekomstbestendig gemaakt.

Namens ons zal Jurgen van Limpt als secretaris in het bestuur van de nieuwe stichting plaatsnemen waardoor we er zeker van zijn dat hij met al zijn bestuurlijke ervaringen de belangen goed behartigt van het nieuwe team

Voor vragen kan je ook altijd contact opnemen met onze voorzitter Rob Kuijpers via voorzitter@hetsnellewiel.nl