Unieke KNWU mountainbikewedstrijd

Op zondag 10 juli 2022 organiseert Tour Wieler Club het Snelle Wiel Bestronics een unieke KNWU-mountainbikewedstrijd voor 14-18 jarigen die vallen onder de klassen: nieuwelingen en junioren. Zowel heren alsmede dames worden uitgedaagd om deel te nemen aan de mountainbikewedstrijd, genaamd de Grote Prijs (GP) Snelle Wiel Bestronics. Deze wedstrijd bestaat uit twee componenten namelijk: een XC-tijdrit op Fractury Dak van Netersel en een XCO-manche op locatie van het Snelle Wiel. Beide onderdelen worden op dezelfde dag verreden en de twee resultaten leiden samen tot één einduitslag. We bieden hiermee de oudere jeugd de mogelijkheid om een zeer technisch uitdagende MTB-wedstrijd uitdaging aan te gaan met de rest van Nederland.

Parcours xco bij wielerclub Snelle Wiel

Op het terrein van wielervereniging het Snelle Wiel Bestronics is een mooi, spannend en uitdagend parcours uitgezet. Vorig jaar is dit parcours al getest tijdens een landelijke jeugd competitie (LJC voor 8 tot 14-jarigen). De KNWU-jury beoordeelde het parcours zeer lovend over het bovengemiddelde technische obstakels. Hiermee wordt de aansluiting op het vervolg van de LJC-competitie, namelijk de ‘3-nations’, verbeterd. Dit motiveerde de parcoursbouwers om het parcours nog verder uit te breiden met aanvullende uitdagende obstakels. Het parcours zal ongeveer 4 km lang zijn met een wedstrijdduur van 60 minuten. Zo worden de rijders niet alleen op technisch gebied maar ook op uithoudingsvermogen flink op de proef gesteld. De dames rijden tegelijk met de heren en starten 1 minuut later.

Parcours XC-tijdrit op Fractury Dak van Netersel

De tijdrit wordt gehouden op het vernieuwde heuvelachtige parcours Fractury Dak van Netersel. Van de gebruikelijke 4,7 km route en 134 hoogtemeters wordt ongeveer 3,5 km van het zwaarste gedeelte geselecteerd. Deze bestaat voornamelijk uit: extreem steile passages omhoog en omlaag afgewisseld met veel korte draaien. Verder zijn er pittige obstakels in opgenomen zoals: Rock Gardens, North Shore, Drops, Wortels en Switch Backs. Een heus parcours dus voor de gevorderde MTB-liefhebbers vanwege de technische XC-obstakels. Onlangs is het parcours Fractury Dak van Netersel nog uitgebreid in zowel lengte alsmede technische obstakels en beoordeeld als meest technische parcours van 2022. De rijders krijgen daar dus zonder meer zeer veel technical trail features voor de wielen. Het parcours is het hele jaar vrij toegankelijk, zodat er dus nú al verkend kan worden! De duur van de tijdrit zal ongeveer 15 minuten duren en de rijders starten 0.30 min na elkaar. Er zal op regelmatigheidsklassement vanuit de KNWU gestart worden, waarbij de hoogst geklasseerde als eerste start.

Parcoursen

Inschrijving

Vanaf zaterdag 23 april 2022 is de inschrijving geopend en sluit maandag 4 juli 2022. Zowel bij de nieuwelingen als bij de junioren mogen maximaal 75 heren en 15 dames deelnemen. Inschrijving geschiedt via mijn.knwu, evenals de betaling. Deelname is €15 per persoon voor beide onderdelen samen (dus €7,50 per onderdeel). De KNWU rekent € 0,25 voor de digitale overschrijving. Het is niet mogelijk om aan één onderdeel deel te nemen. Let op: bij de inschrijving dient iedere deelnemer zich op twee onderdelen in te schrijven, dus de tijdrit én xco-manche. Deelnemers die op de dag zelf nog willen inschrijven kunnen dit doen op de locatie van Snelle Wiel Bestronics, mits er nog plek is uiteraard. De kosten zijn dan €20 per deelnemer.

Bereikbaarheid locatie – XCO bij Snelle Wiel

Adres: Tour Wieler Club Snelle Wiel Bestronics

Burgemeester van Woenseldreef 37

5527 JN Hapert

 

Route vanaf A67:

Neem de afslag Hapert en sla rechtsaf. Ga aan het einde van de weg, bij de verkeerslichten, linksaf de provinciale weg op. Sla bij de volgende verkeerslichten rechtsaf het industrieterrein op. Neem de 1e weg links (doorgaande weg). De weg draait naar rechts. Neem de 1e weg links (Lemelvelden). Deze weg draait naar rechts en is overgegaan in de Burgemeester van Woenseldreef. Na 500 m ziet u aan de linkerkant de afslag naar het sportcomplex en de parkeerplaats van Het Snelle Wiel.

 

Route vanaf A58:

Neem de afslag Hilvarenbeek en sla rechtsaf de N269 op. Neem bij de rotonde Hilvarenbeek de 2e afslag en rijd verder rechtdoor. Neem bij de volgende 5 rotondes ook steeds de 2e afslag en rijd verder rechtdoor. Neem de 3e afslag op de volgende rotonde (met het kunstwerk van het konijn) en volg de rondweg. Neem daarna de bij de 1e en 2e rotonde de 2 afslag en rijd rechtdoor. Bij de volgende rotonde neem je de 3e afslag richting Bladel. Volg de weg verder steeds rechtdoor. Neem bij het 4e verkeerslicht de afslag naar rechts (Hapert) en volg hier de provinciale weg door het dorp. Neem voorbij de kerk de 1e afslag naar links en rijd de Burgemeester van Woenseldreef op. Onder het tunneltje door (let op de maximale hoogte van het tunneltje) volg je de weg naar links. Na 500 m ziet u aan de linkerkant de afslag naar het sportcomplex en de parkeerplaats van Het Snelle Wiel. Volg bij het sportcomplex en de route voor het parkeren (optie 4), de aanwijzingen van de vrijwilligers.

 

Bereikbaarheid locatie - XC tijdrit Fractury Dak van Netersel

Adres Fractury Dak van Netersel: Heike te Netersel

Aanhouden De Muilen te Netersel en neem afslag Heike. Aan het einde van de asfaltweg ligt parcours Fractury Dak van Netersel.

 

Parkeren optie 1: Vanuit richting Bladel rijdend op De Muilen, linksaf Heike in. De weg Heike buigt naar links richting parcours Dak van Netersel. Voordat het afbuigt is, ligt rechtdoor een zandpad genaamd Castersedijk. Auto’s kunnen op dit zandpad enkel aan de rechtse kant geparkeerd worden. Dit zandpad is te krap en te zacht voor campers. Let op: Er is die dag eenrichtingsverkeer dus is het niet mogelijk om vanuit de andere kant, De molendijk Hulsel, dit zandpad in te rijden.

 

Parkeren optie 2: Vanuit richting Bladel rijdend op De Muilen. Aan de rechterkant ligt een parkeerweilandje. Dit wordt met bordjes aangegeven.

 

Parkeren optie 3: Vanuit richting Bladel rijdend op De Muilen. Vervolgens rechtsaf de Polderdijk in. Aan de rechterkant ligt de parkeerplaats van voetbalvereniging Netersel. Wanneer u vervolgens langs de weilanden richting het parcours loopt, gelieve op het pad blijven in verband met de ingezaaide velden.

 

Praktische info – locatie XCO Snelle Wiel Bestronics

De horeca en terras van het Snelle Wiel zijn open gesteld waar eten en drinken verkrijgbaar zijn. Aan de voorzijde van het clubgebouw is een toilet voor minder validen aanwezig. Op het terrein van het Snelle Wiel zijn honden aangelijnd toegestaan. Uiteraard dient eventuele behoefte van de hond opgeruimd te worden. Voor de rokende bezoekers het dringende verzoek om buiten het terrein van het Snelle Wiel en bij voorkeur uit het zicht van onze jeugd te roken. Dit in het kader van stimulering van een rookvrije generatie. De uiteindelijke einduitslag is op locatie van Snelle Wiel Bestronics

Praktische info – locatie Dak van Netersel

Omdat het parcours Dak van Netersel in bosrijk gebied ligt, zijn er speciale plekken gereserveerd voor parkeren. Hier dient men zich aan te houden ivm de verstrekte vergunning. In verband met de vele single tracks en jonge aanplant rondom het parcours is het niet mogelijk om overal te staan. Gelieve de afgezette delen te respecteren zowel voor de veiligheid van de rijders alsmede de natuur. Om zwerfafval te voorkomen zijn op verschillende plekken afvalbakken aanwezig. Verder zijn er een toiletunit en plaszuil ter beschikking. Naar verwachting is er geen horeca mogelijk.

Overnachten

Er is géén ontheffing aangevraagd voor overnachting op ons parkeerterrein voor campers en caravans. Mochten deelnemers en/of hun begeleiders dit toch doen dan is dit op eigen risico.

Hieronder vindt u een suggestie voor dicht bijliggende campings:

* Minicamping Tureluur (om de hoek bij Dak van Netersel)

* Minicamping Maya’s Hoefke (2,5 km van Snelle Wiel)

* Minicamping de Ganzenhof (4,3 km van Snelle Wiel)

* Minicamping De Karpermolen (4,3 km van Snelle Wiel)

* Camping De Hooiberg (5,3 km van Snelle Wiel)

* Eurocamping Vessem (5,4 km van Snelle Wiel)

* Recreatiepark De Achterste Hoef (6,9 km van Snelle Wiel)

Contact organisatie Grote Prijs Snelle Wiel Bestronics

Voor aanvullende informatie of vragen kan er contact opgenomen worden via het mailadres gpsnellewiel@gmail.com. We streven ernaar om dringende zaken zo spoedig mogelijk af te handelen. De gehele organisatie van deze unieke Grote Prijs draait op de inzet van vrijwilligers. We vragen u derhalve om uw begrip mocht u niet binnen enkele dagen respons hebben.

 

Namens de Grote Prijs-werkgroep hopen we op een sportief evenement. Hartelijk dank en graag tot zondag 10 juli 2022 in Noord-Brabant!

 

Bram – Frank – Gijs- Rob- Katja